Половину профінансуємо з власних ресурсів, з рештою допоможуть партнери – Шмигаль про Держбюджет-2023

Державний бюджет України на 2023 рік наполовину фінансуватиметься з власних ресурсів, з рештою фінансування допоможуть міжнародні партнери.

Про це під час засідання уряду 4 листопада заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Державний бюджет наступного року наполовину фінансуватиметься з власних ресурсів. Насамперед за рахунок податків та мит. Дефіцит у 38 млрд доларів покриємо з допомогою наших партнерів. Зокрема США, Євросоюзу та МВФ", – сказав Шмигаль.

Він зазначив, що під час недавніх зустрічей у Берліні уряд отримав запевнення від президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн в тому, що ЄС виділить Україні 18 млрд євро наступного року у вигляді макрофінансової допомоги.

"Маємо також прогрес у перемовинах із МВФ. Розраховуємо на старт нової великої програми співробітництва у 2023 році", – наголосив Шмигаль.

Нагадаємо, 3 листопада Верховна Рада проголосувала в другому читанні за Державний бюджет на 2023 рік. Проєкт підтримали 295 народних депутатів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER