Близько 800 тисяч громадян РФ незаконно переселилися до анексованного Криму – Ташева

Починаючи з 2014 року на анексований Кримський півострів незаконно переїхало близько 800 тисяч росіян. Оскільки вони нелегально опинилися на українській території, їх потрібно видворити.

Про це заявила постійна представниця президента України в АР Крим Таміла Ташева в коментарі виданню Daily Mail.

"Згідно з українським і міжнародним законодавством, якщо громадяни чужої держави нелегально перетинають кордон, їх потрібно примусово видворити. Тому якщо вони нелегали, то повинні повернутися до Росії, виїхати з українського Криму після деокупації. Тільки тоді ці люди зможуть вимагати від Української держави право на перебування/проживання", – зауважила Ташева.

За її словами, заявки від громадян РФ, які мають українське подружжя чи дітей, будуть сприйняті з розумінням, як і заявки тих росіян, які доведуть свою підтримку України.

"Це складне питання, адже вони незаконно перебувають на території нашої держави та беруть участь у злочинній колонізаційній політиці Кремля", – зауважила Ташева.

Раніше вона повідомила, що російські загарбники використовують анексований Крим як тилову базу для вивезення з окупованих територій Херсонщини і Запоріжжя цінностей та утримання викрадених людей.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER