Як у Другу світову війну: росіяни розгортають загороджувальні загони та розстрілюють дезертирів

Командування російсько-окупаційних військ почало розгортання "загороджувальних загонів" або "блокуючих частин" через низький моральний дух солдатів і небажання воювати.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

Як зазначили у відомстві, ці підрозділи загрожують солдатам, що відступають, щоб змусити їх до наступу, і використовувалися російськими військами в попередніх конфліктах.

Крім того, за даними британської розвідки, останнім часом російські генерали хочуть, щоб командири застосовували зброю проти дезертирів, зокрема, можливо, дозволяли стріляти у відмовників після попередження. 

"Тактика розстрілу дезертирів, ймовірно, свідчить про низьку якість, низький моральний дух і недисциплінованість російських сил", – вважають у Міноборони Британії.

Нагадаємо, російські окупанти виводять зі Снігурівки Миколаївської області свої кадрові підрозділи. На позиціях залишилися лише бойовики т.зв. "ДНР" та примусово мобілізовані на окупованому сході України, яким не дають відступити загороджувальні загони Росгвардії.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER