Керівництво державного підприємства наживалося на закупівлі бронежилетів – ДБР

Високопосадовці підприємства Укрпатент під приводом закупівлі амуніції для військових привласнили 250 мільйонів гривень. Гроші перераховувалися на волонтерські рахунки, проте використовувалися для власних потреб посадовцями державного підприємства.

Про це повідомляє пресслужба ДБР, передає Центр журналістських розслідувань.

На рахунки Укрпатенту знаходилися кошти, що могли бути витрачені лише на статутні потреби. Однак, екскерівник підприємства залучив благодійну організацію та профільне міністерство, щоб узаконити привласнення грошей.

Офіційно кошти мали бути витрачені на закупівлю бронежилетів для військових.

«Ексдиректор ДП залучив спільників – головного бухгалтера, яка склала бухгалтерські та фінансові документи для оборудки, а також в.о. державного секретаря профільного Міністерства. Для привласнення коштів було залучено благодійну організацію. Її директор надав завідомо неправдиві відомості та документи про нібито потребу у закупівлі бронежилетів для ЗСУ. Перераховані «благодійнику» гроші були переведені у готівку через низку фіктивних фірм та привласнені учасниками оборудки», – розповіли в ДБР.

Після отримання грошей директор Укрпатенту виїхав закордон. Представниця міністерства звільнилася з роботи, щоб уникнути відповідальності.

Наразі високопосадовцям оголошено підозри за привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Їм загрожує позбавлення волі до 12 років.

Нагадаємо, правоохоронці затримали співробітника СБУ на хабарі у 60 тисяч доларів. Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура спіймали співробітника Служби безпеки.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER