Підозрюється в крадіжці близько 500 тисяч грн під час ремонту дитсадка: в Миколаєві судитимуть директора підприємства

У Миколаєві правоохоронці скерували до суду справу директора підприємства, який підозрюється в незаконному заволодінні бюджетними коштами під час реконструкції шкільного закладу.

Про це повідомляє поліція Миколаївської області.

"Миколаївські слідчі завершили розслідування стосовно директора підприємства, який незаконно заволодів бюджетними коштами під час реконструкції шкільного закладу", – йдеться в повідомленні.

Так, за даними слідства, в  2017 році ексдиректор департаменту міськради, зловживаючи своїм службовим становищем, на підставі завідомо підроблених офіційних документів щодо виконання підрядних робіт, безпідставно перерахував бюджетні кошти на адресу підрядника за фактично їх невиконання. В свою чергу, 44-річний директор підприємства заволодів коштами під час виконання робіт з розробки проєктно-кошторисної документації.

Зазначається, що внаслідок таких дій фігурант завдав збитків бюджету міста майже у пів мільйона гривень.

Після затримання директора правоохоронці повідомили йому про підозру за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 КК України (Службове підроблення).

Нині слідчі закінчили розслідування та направили кримінальне провадження до Миколаївської обласної прокуратури, яка скерувала обвинувальний акт до суду для розгляду по суті та прийняття рішення згідно з нормами чинного законодавства. За вчинений злочин чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Раніше повідомлялося, що директора комунального підприємства Миколаєва підозрюють у держзраді. Чиновник мав намір організувати потужну агентурну службу Росії.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER