Міненерго: Україна отримає від Євросоюзу та партнерів 25,5 млн євро на відбудову енергоінфраструктури

Європейський Союз та інші міжнародні партнери України спрямують 25,5 млн євро через Фонд енергетичної підтримки України для найнагальніших потреб у відновленні енергетичної інфраструктури.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

Так, 1 листопада відбулося першого засідання Міжнародної енергетичної консультативної ради за участю єврокомісарки з питань енергетики Кадрі Сімсон.

Зокрема, єврокомісарка підкреслила, що міжнародна підтримка України набуває особливої ваги напередодні зимового періоду.

Вона наголосила, що ЄС та інші міжнародні партнери на додаток до необхідного обладнання, яке вони разом з приватними енергетичними компаніями продовжують постачати в Україну, забезпечать надходження 25,5 мільйонів євро для покриття найнагальніших потреб через Фонд енергетичної підтримки України.

"Окрім того, Євросоюз планує спрямувати 13 млн євро на відновлення пошкоджених росіянами лабораторій на Чорнобильській атомній електростанції та ще 3,5 млн євро через Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) – для підтримки української атомної галузі", – повідомили в Міненерго.

Раніше єврокомісарка з питань енергетики Кадрі Сімсон заявила, що якщо Україна відчуватиме дефіцит в електроенергії, Європейський Союз готовий допомогти з розв’язанням цієї проблеми.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER