Виправдовувала російьке вторгнення: в Житомирі затримали співробітницю ліцея

У Житомирі співробітниця ліцея виправдовувала російську агресію та вторгнення. Її затримали та оголосили підозру.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

За даними слідства, жінка у квітні 2022 року, перебуваючи біля зруйнованого російськими окупантами ліцею у Житомирі, заявила колегам, що у знищенні навчального закладу винна Україна.

Вона намагалася переконати, що українське керівництво спровокувало росіян почати війну. Жінка засуджувала Україну та стверджувала, що потрібно було прийняти умови Росії.

Також зрадниця виправдовувала злочини російської армії Україні, заявляючи, що РФ веде "визвольну боротьбу проти націоналістичних рухів та діючої влади". При цьому вона вихваляла російського диктатора Володимира Путіна і заявляла, що Крим належить Росії.

Зараз співробітницю ліцею затримали та оголосили підозру за ч. 1 ст. 436-2 КК України. Наразі вирішується питання щодо обрання їй запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Нагадаємо, в Одесі затримали 60-річну прихильницю «русского міра». Жителька Одеси закликала окупантів якнайшвидше захопити українські міста та публічно виправдовувала агресивні дії загарбників.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER