Україна посилила кордон з Білоруссю та Молдовою – прикордонна служба

В умовах можливого нового наступу з Білорусі Україна суттєво посилила кордон з сусідніми державами. Ситуація на кордоні з Білоруссю залишається контрольованою.

Про це заявив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко. Передає Центр журналістських розслідувань.

Останнім часом прикордонники спостерігають нагнітання обстановки на території Білорусі у вигляді посилення ударного угрупування військ, збільшення кількості озброєння.

«Україна добре розуміє, що Росія всіляко намагається втягнути Білорусь у повномасштабну війну. При цьому  білоруська влада публічними заявами пробує перекинути відповідальність на Україну, що нібито ми є агресором до цієї країни. Загроза на цьому напрямку, як і раніше, залишається, і усі сили безпеки та оборони України, які охороняють та обороняють кордон з Білоруссю, готові до розвитку будь-яких ситуацій», – наголосив Андрій Демченко.

У зв’язку з цим кордони з Білоруссю, Придністров’ям та Росією значно посилено. На цих напрямках прикордонники зосередили максимальну увагу.

Нагадаємо, Білорусь готується до ескалації. В сусідній країні проводять оцінку готовності до війни прикордонних областей.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER