МВС: найбільше ґвалтувань окупантами цивільних зафіксували на Київщині

На території Київської області правоохоронці зафіксували найбільше фактів сексуальних злочинів, вчинених окупаційними військами РФ.

Про це під час брифінгу повідомила заступник міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко.

"Серед тих кримінальних проваджень, які  вже було зафіксовано правоохоронними органами, зокрема, поліцією, є і групові зґвалтування, зґвалтування неповнолітніх Стосовно Київській області хочу зазначити, що тут таких фактів було встановлено найбільше… Було виявлено 15 потерпілих від сексуальних злочинів, вчинених окупантами Російської Федерації. Також такі факти були встановлені і в Чернігівській області, (там встановлено щонайменше 3 постраждалих), в Харківській області, в Донецькій і Херсонській", – сказала вона.

Як зазначила заступникя міністра, стосовно Донецької і Харківської областей – наразі вони ще відпрацьовуються (на деокупованих нещодавно територіях). І це лише верхівка айсебрга.

Наразі за фактами сексуальних злочинів відкрито вже 43 кримінальні провадження (в одному провадженні можуть бути кілька фактів).

Нагадаємо, в Миколаївській області спостерігають тенденцію зменшення злочинності. В області зареєстровано на 33,1% менше кримінальних правопорушень, ніж у 2021 році (8 951 проти 13 371).

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER