Подарунок за 14 мільйонів гривень: в Генпрокуратурі відмовляються відкрити провадження проти депутатки з Миколаєва

Громадськість звернулася до Генеральної прокуратури з проханням зареєструвати кримінальне провадження щодо народної депутатки з Миколаєва Ірини Аллахвердієвої. Проте, прокуратура ігнорує звернення борців з корупцією.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін, передає Центр журналістських розслідувань.

Як відомо, нардепка задекларувала досить коштовні подарунки, серед яких, окрім суми в 14 мільйонів гривень, є швейцарський годинник за 310 тис. грн, інкрустований 11 білими діамантами.

Це привернуло увагу активістів і вони вимагають від Генеральної прокуратури з'ясувати походження та джерела подарунків депутатки від Слуги народу.

«Ми звернулися до Андрія Костіна з простою вимогою – зареєструвати провадження, в рамках якого дослідити наведені факти. Закон утаких випадках гранично чіткий: протягом 24 годин генпрокурор зобовʼязаний розпочати розслідування (див. ст. 214 КПК). Однак, Костін порушив цю норму», – зазначив Віталій Шабунін.

Активісти звернулися до суду з вимогою зобов’язати Генпрокуратуру таки зареєструвати кримінальне провадження щодо Ірини Аллахвердієвої.

Цей випадок в черговий раз доводить, що скасування депутатської недоторканності є обманом українського суспільства, вважає Шабунін.

«Просто хочу нагадати гепрокурору, що заради гідності і справедливості українці готові втрачати життя. А ви нехтуєте своїми обовʼязками через страх втратити посаду. Серйозно?! Андрій Костін, розкажіть про свій страх втратити посаду військовому, який під артобстрілом чи під час штурму виконує свої обовʼязки. Мені здається, що частина ТОП-посадовців так і не усвідомили, що дев’ятий місяць живуть в іншій країні», – наголосив активіст.

Раніше повідомлялося, що миколаївській нардепці Аллахвердієвій подарували 14 млн грн. Про це свідчать дані про суттєві зміни у її декларації.

Нагадаємо, у публікації "Декларації миколаївських нардепів: дорогий годинник, розкішні авто, багато землі" ми проаналізували що задекларували миколаївські слуги народу, перш ніж скласти депутатську присягу.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER