Що робити у випадку застосування РФ “брудної бомби”: відповідь Центру стратегічних комунікацій та інформбезпеки

"Брудна бомба", про яку останнім часом стали багато говорити в Росії, є сумішшю вибухівки і радіоактивних речовин. Вона не може створити ядерний вибух, але може поширити радіоактивне забруднення на певні території. Тому у випадку її застосування українцям треба перебувати в укритті.

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

"Брудна бомба" – це суміш вибухівки, наприклад динаміту, і радіоактивних речовин. Не слід плутати її з ядерною зброєю і вибухом на АЕС. "Брудні бомби" ще називають "зброєю терористів", бо вони в першу чергу – інструмент залякування", – йдеться в повідомленні.

Центр стратегічних комунікацій вважає малоймовірним застосування "брудної бомби" проти українців, але наголошує, що росіяни – терористи, тому до загрози ядерних провокацій треба ставитись серйозно.

Наголошується, що "брудна бомба" не може створити ядерний вибух, але може поширити радіоактивне забруднення в порівняно невеликих кількостях і на обмежені відстані. Її головною небезпекою є сам вибух, від якого можуть загинути чи постраждати люди.

У випадку застосування "брудної бомби" українцям необхідно пройти в укриття, залишатися там і слухати подальші вказівки від органів влади, ДСНС чи поліції.

Нагадаємо, заяви Росії про створення Україною "брудної бомби" можуть свідчити про підготовку акта ядерного тероризму з боку Кремля.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER