Окупанти вивезли з Херсонщини до Криму 12 дітей з інвалідністю

Російські окупанти вивезли до Криму 12 дітей з інвалідністю з Олешківського дитячого будинку-інтернату на Херсонщині.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

“Росіяни продовжують цинічно викрадати українських дітей на тимчасово окупованих територіях. На цей раз вони примусово вивозять дітей з інвалідністю, які проживають в Олешківському дитячому будинку-інтернаті Херсонської області. Станом на 22 жовтня до Криму було вивезено 12 вихованців комунального закладу”, – наголосив він.

Єрмак додав, що ця інформація вже надійшла до Офісу Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Він зауважив, що ще 7 жовтня окупанти створили так звану бюджетну установу “Олешківський дитячий будинок-інтернат” на базі майнового комплексу комунального закладу “Олешківський дитячий будинок-інтернат” та призначили нового “директора закладу”.

“Нам відомо, що на сьогоднішній (23 жовтня – ред.) день в закладі перебувало 82 дитини, 40 з яких є паліативними. 12 дітей з інвалідністю І, ІІ та ІІІ групи віком від 8 до 18 років примусово перевезли до Клінічної психіатричної лікарні №5, яка знаходиться в селі Строгонівка Сімферопольського району АРК Крим”, – написав Єрмак.

Керівник ОП наголосив, що наразі невідомо, що буде далі з цими дітьми.

“За такі дії має бути жорстка правова відповідь – це геноцид українців. Ми робимо все, щоб росіяни відповідали за це. І вони відповідатимуть на полі бою та перед міжнародним трибуналом, який обов’язково буде”, – підкреслив Єрмак.

Нагадаємо, в Херсоні росіяни вкрали погруддя Суворова и пам'ятник Ушакову.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER