У Києві та чотирьох центральних регіонах тимчасово обмежили електропостачання

Диспетчерський центр НЕК "Укренерго" вимушено віддав команду на тимчасове обмеження споживання електроенергії у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській та Житомирській областях.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

"Сьогодні, 22 жовтня, зранку знову критично збільшилося споживання електроенергії у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській та Житомирській областях. Тому Диспетчерський центр Укренерго вимушено віддав команду на тимчасове обмеження споживання в цих регіонах. Величина обмеження на даний момент значно менша, ніж та, що застосовувалася напередодні 21 жовтня", – йдеться в повідомленні.

Зазначачається, що це необхідно, аби зменшити навантаження на мережі та уникнути повторних аварій після того, як електромережі були пошкоджені російськими ракетними атаками, пояснили в компанії.

В Укренерго нагадали, як диспетчери приймають рішення про тимчасове обмеження споживачів. Це відбувається, якщо в регіоні зростає рівень споживання, і в цей момент туди неможливо доставити більше електроенергії через завдані росією руйнування.

Водночас в "Укренерго" підкреслили, що розумне електроспоживання та свідома економія електроенергії в години найбільшого навантаження мереж (з 6:00 до 11:00 та з 17:00 до 23:00) допоможе зменшити ризики примусових відключень споживачів.

Раніше в компанії повідомили, що в Харківській, Сумській і Полтавській областях також вводиться обмеження електропостачання через різке збільшення рівня споживання електоренергії.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER