“Загубив” докази у вигляді зерна на 13 млн: на Миколаївщині судитимуть ексзаступника начальника відділу поліції

Колишньому заступнику начальника одного із відділів поліції ГУ Нацполіції в Миколаївській області повідомили про підозру у службовій недбалості. Правоохоронець під час розслідування справи щодо привласнення підприємством проса та соняшника втратив речові докази на понад 13 мільйонів гривень.

Про це повідомили в Миколаївській обласній прокуратурі та в ДБР.

У 2021 році під час розслідування зерно, як речовий доказ, арештували та вилучили. Правоохоронець передав його на зберігання особі, яка назвалася представником спеціалізованої компанії, що мала повноваження на зберігання такої сільськогосподарської продукції.

Однак ця особа надала правоохоронцю фіктивні документи, які начебто підтверджували його повноваження у цій компанії, а правоохоронець не перевірив їх правдивість.

«У результаті фейковий представник компанії викрав зернові вартістю понад 13 млн гривень та вивіз його у невідомому напрямку», – говориться в повідомленні.

ДБР перевіряє причетність інших посадовців та правоохоронців до вчинення цього кримінального правопорушення.

Правоохоронцю, який допустив викрадення зерна, повідомлено про підозру у службовій недбалості (частина 2 статті 367 КК України). Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 5 років.

Нагадаємо, до кінця року Росія може вкрасти загалом 1,8 мільйона тонн зерна з окупованих територій України


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року. Освіта: Чорноморський національний університет імені Петра Могили

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER