Парламент Нідерландів підтримав створення спецтрибуналу для військово-політичного керівнцтва РФ

У четвер, 20 жовтня, парламент Нідерландів підтримав резолюцію із закликом створення в Гаазі міжнародного трибуналу для російських військових та політичних лідерів за початок війни Росії проти України.

Про це заявив депутат від партії D66 Серд Сердсма в Twitter.

"Більшість парламенту Нідерландів виступає за створення спеціального трибуналу для розгляду справи агресії Росії проти України. Ми можемо і маємо притягнути Путіна до відповідальності", – написав Сердсма.

Представники парламенту пропонують уряду своєї країни активно вивчати на рівні Європейського Союзу та Організації Об'єднаних Націй можливість створення такого органу.

Відповідну пропозицію щодо створення трибуналу проти РФ раніше підтримала Палата представників нідерландського парламенту.

У партії D66 вважають, що Гаага могла б стати логічним місцем розташування такого органу в майбутньому. Адже саме там працює Міжнародний кримінальний суд та успішно діяли інші трибунали.

Нагадаємо, міністри закордонних справ Естонії, Латвії та Литви виступили зі спільною заявою, в який закликали Євросоюз разом із міжнародними партнерами створити Спеціальний трибунал для вищого військово-політичного керівництва РФ.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER