Шольц: Німеччина планує до весни підготувати бригаду з п’яти тисяч військових ЗСУ

Німеччина в межах навчальної місії ЄС EUMAM Ukraine має намір завершити навчання бригади українських військових із 5 тисяч осіб до весни 2023 року. 

Про це заявив на виступі в бундестазі канцлер ФРН Олаф Шольц, передає видання Die Zeit.

"Німеччина хоче навесні підготувати повноцінну українську бригаду чисельністю до 5 тисяч осіб", – сказав канцлер.

За словами Шольца, завдяки передачі ФРН військової техніки своїм країнам-партнерам ті, у свою чергу, змогли відправити Україні майже сотню танків зі своїх арсеналів.

Канцлер також повідомив, що Україна отримала фінансову підтримку, достатню для покриття потреб до кінця року.

Так, за словами Шольціа, окрім гуманітарної та військової підтримки, Києву виділили $20,7 млрд, а загалом за цей рік він має отримати фінансову підтримку на суму $33,3 млрд.

Нагадаємо, 17 жовтня Рада Європейського Союзу ухвалила створення Місії військової допомоги на підтримку України (EUMAM Ukraine), метою якої є сприяння підвищенню боєздатності Збройних сил України для ефективного ведення військових операцій, щоб дати змогу Україні захищати свою територіальну цілісність у межах своїх міжнародно визнаних кордонів, ефективно здійснювати свій суверенітет та захищати цивільне населення.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER