Це підготовка до масової депортації: Данілов про оголошений Путіним воєнний стан на окупованих територіях

Оголошенням воєнного стану на тимчасово окупованих територіях режим Володимира Путіна планує масово депортувати українців у депресивні регіони Росії.

Це ще один злочин, який повинен засудити світ, заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

"Воєнний стан Путіна в анексованих регіонах України – це підготовка до масової депортації українського населення в депресивні райони Росії для зміни етнічного складу окупованої території. Злочин, який має бути засуджений ООН і який вже був вчинений Росією в Криму й залишився не покараний", – написав Данілов.

Нагадаємо, 19 жовтня президент країни-агресора Росії Володимир Путін оголосив про рішення запровадити воєнний стан в анексованих частинах Херсонської, Запорізької, Луганської та Донецької областей України. Крім цього представники окупаційної "адміністрації" Херсона й області заявили, що планують вивезти приблизно 50-60 тисяч жителів із 4 правобережних районів області на лівий берег Дніпра або в Росію у зв'язку з нібито підготовкою контрнаступу ЗСУ.

Керівник Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич просить жителів тимчасово окупованої частини області ігнорувати заклики окупантів про так звану евакуацію.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER