Били і катували струмом: миколаївська військова розповіла про пережите в російському полоні

Військова з 36-ї бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Бєлінського Ганна нещодавно повернулася з російського полону. 26-річній дівчині довелося пережити тортури та нелюдське ставлення з боку росіян.

Розповідь військової про полон передає «Укрінформ».

У полоні дівчина була понад 6 місяців. Вона з посестрами та побратимами вийшла із заводу «Азовсталь», коли окупанти почали його бомбардувати. Ганна каже, що полон був єдиним варіантом вижити під час безперервних обстрілів заводу. 

«Поводилися з нами, як звірі. Вони катували дівчат струмом, били молотками, це найлегше. Підвішували. Про їжу я взагалі мовчу, бо вона була прокисла. Навіть собак так не годують. Хто був із татуюванням… нам хотіли відрізати руки, відрізати татуювання, ошпарювали окропом просто за те, що ти є, за те, що ти в морській піхоті, за те, що говориш українською мовою», – розповідає військова.

Чоловік військовослужбовиці перебуває у російському полоні, мати – у Миколаєві, а дитина – на окупованій території. Нікого з рідних Ганна не чула вже понад пів року. На запитання, що допомогло вижити, зізнається: «Мрія, що повернемося додому».

«Ми не змінили присяги, дівчата-медики не зрадили своєї. Цим і жили. Просто надією на те, що ми повернемось додому», – розповідає дівчина.

Нагадаємо, цей обмін полоненими між Україною і Росією відбувся 17 жовтня, додому повернулись 108 українок.

Під час попереднього обміну полоненими 11 жовтня вдалося звільнити 32 наших воїна та повернути тіло ізраїльтянина Дмитра Фіалки.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER