Синок генерала ФСБ, який планував стати замгубернатора Миколаївщини, зганьбився втечею під час п’яної стрілянини в Херсоні

Син генерала Федеральної служби безпеки Росії Олександра Тихонова Євген планував стати "заступником губернатора" Миколаївської області, але поїхав із України, кинувши своїх товаришів під час п'яної стрілянини.

Про це пише російське видання "Важливі історії".

За інформацією видання, 17 червня двоє російських контрактників вживали алкоголь у ресторані на набережній Дніпра в тимчасово окупованому Херсоні. Там також перебували четверо співробітників ФСБ Росії.

У якийсь момент між силовиками виник конфлікт, внаслідок якого обидві сторони застосували вогнепальну зброю. В результаті стрілянини двоє співробітників ФСБ та один контрактник загинули на місці. Інші окупанти були поранені та ушпиталені.

У збройному конфлікті тоді не постраждала лише одна людина – співробітник ФСБ, який втік з ресторану. Його ім'я російські окупанти намагалися приховати.

Джерела видання назвали ім'я цієї людини: Євген Тихонов, син відомого генерал-полковника ФСБ Олександра Тихонова.

З 1998-го по вересень цього року, тобто майже 25 років, Тихонов-старший очолював Центр спеціального призначення ФСБ. ЦСН був створений на базі легендарних підрозділів спецпризначення “Альфа” і “Вимпел”. Протягом багатьох років Тихонов залишався одним із найбільш закритих і впливових генералів ФСБ. У вересні цього року його звільнили з військової служби після досягнення граничного віку. Це сталося всього через кілька місяців після п’яної перестрілки в Херсоні, проте джерела “Важных историй” наполягають: Тихонов збирався йти і до цієї новини.

Тихонов-молодший служить у СЕБ, в управлінні “П”, яке курирує російську промисловість. Від самого початку війни ФСБ відряджає своїх співробітників в Україну. Вони мають займатися оперативною роботою на окупованих територіях. Але для деяких співробітників ФСБ ці відрядження стали чудовою можливістю заробити (в українських містах залишається багато покинутого майна і активів, які можна відібрати), а також просунутися по службі. Як каже знайомий із ситуацією співробітник ФСБ, Тихонов-молодший поїхав в Україну, “щоб стати заступником губернатора Миколаївської області. За рекомендацією тата”.

Однак кар’єрним планам Євгена Тихонова спочатку завадила армія України, яка не дозволила взяти адміністративний центр регіону – місто Миколаїв. А потім надії генеральського сина на високу посаду остаточно поховала перестрілка в херсонському ресторані. Причому в середовищі силовиків засуджується не стільки той факт, що п’яні співробітники ФСБ вплуталися в перестрілку з п’яними контрактниками, скільки боягузлива, на думку товаришів по службі, поведінка Тихонова-молодшого: він втік із ресторану, залишивши товаришів. “Він потім розповідав, що насправді побіг по підмогу, але хто ж тепер цьому повірить”, – зітхає джерело “Важных историй” у ФСБ.

Цей інцидент загострив і без того запеклу підкилимну війну між Міноборони і ФСБ. Обидва відомства звинувачують одне одного в неправильному інформуванні керівництва Росії про потенціал української армії та оцінці настроїв усередині українського суспільства, що в підсумку призвело до провалу російського наступу. Крім того, як кажуть джерела “Важных историй”, департамент військової контррозвідки, який курирує Міноборони, зібрав “тонни матеріалів” для порушення кримінальних справ про масові розкрадання в російській армії напередодні війни. Але цим матеріалам поки не дають ходу в Кремлі.


Андрій Попов

У журналістиці понад 20 років. Тематика: економіка, місцеве самоврядування, розвиток міста, ефективність використання публічних коштів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER