Рівень бідності в Україні зріс вдесятеро

Провідні міжнародні донори зтурбовані зростанням потреб України у фінансовій допомозі на тлі глибокої кризи світової економіки. 

Регіональний директор Світового банку у Східній Європі Аруп Банерджі заявив, що до кінця 2022 року 25% населення України житимуть у бідності, порівняно з трохи більше 2% до війни. А до кінця 2023 року ця цифра може зрости до 55%.

Про це пише Reuters.

"Якщо так триватиме, перспективи будуть набагато, набагато важчими", — сказав він.

Президентка Європейського банку реконструкції та розвитку (EBRD) Оділь Рено-Бассо заявила, що Україну очікує падіння економіки через війну, яку розпочала Росія. Україна й надалі потребує величезної фінансової підтримки. Очікується, що зростання економіки відновиться 2023 року, але буде слабким.

Вона також зазначила, що за результатами 2022 року економіка України впаде на 30%.

"Щоб економіка України не впала, потрібна щомісячна допомога у $3-3,5 млрд. У США та ЄС побоюються рецесії,  тому надання цієї підтримки є викликом", – пояснила вона.

В той же час у МВФ заявили, що світова економіка перебуває у найгіршому стані за останніх 80 років.

У фонді вважають, що причинами такого стану стали повномасштабна війна Росії проти України, пандемія коронавірусу та загроза зміни клімату через глобальне потепління. Через це у всьому світі зросла інфляція, ціни на харчування та енергоносії.

Раніше повідомлялося, що США готові допомагати економіці України на $1,5 млрд щомісяця, стільки ж очікують від ЄС


Андрій Попов

У журналістиці понад 20 років. Тематика: економіка, місцеве самоврядування, розвиток міста, ефективність використання публічних коштів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER