Американська компанія, що відмовляється йти з РФ, сприяє мобілізації своїх співробітників

Російські працівники американської нафтосервісної компанії Schlumberger почали отримувати повістки просто на роботі. Цікаво, що компанія, яка не хоче залишати російський ринок і фінансує воєнні злочини, не дозволяє переходити на дистанційну форму для роботи за межами РФ.

Про це повідомив Reuters. 

Як інформує правозахисна групи "Ресурсний центр "Бізнес і права людини", законодавство РФ вимагає від компаній допомагати з повістками та проводити військовий облік, якщо хоча б один зі співробітників є військовозобов’язаним. Інформація про вручення повісток працівникам Schlumberger та відмова компанії дозволити російським співробітникам працювати за межами країни викликала обурення. 

Зазначається, у російському підрозділі Schlumberge працює понад 9000 осіб. Це – близько 10% робочої сили компанії в усьому світі. Згідно з внутрішнім документом, який отримало агентство, десятки російських співробітників уже покинули країну.

На цей інцидент відреагували в українському МЗС. 

Кулеба заявив, що Schlumberger фінансує воєнні злочини та геноцид, залишаючись у Росії.

"Зараз Schlumberger співпрацює з владою в наборі працівників. Я попередив про це всі західні компанії. Єдиний спосіб врятувати залишки своєї репутації – це ЗАБИРАТИСЯ з Росії ЗАРАЗ", – заявив глава МЗС.

Нагадаємо, "часткова" мобілізація підриває фундаментальні позиції РФ.

 


Андрій Попов

У журналістиці понад 20 років. Тематика: економіка, місцеве самоврядування, розвиток міста, ефективність використання публічних коштів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER