Шольц хоче розширення ЄС: чим більше держав, тим більший вплив у світі

Канцлер Німеччини Олаф Шольц у суботу закликав до розширення Європейського Союзу.

Про це він сказав на зібранні європейський соціал-демократів, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Tagesschau.

Розширений ЄС зможе краще впливати на світові справи, вважає Шольц.

"ЄС, до складу якого входять 27, 30, 36 держав, а також понад 500 мільйонів вільних і рівноправних громадян, може ще сильніше посилити свій вплив у світі", – заявив Шольц.

Наразі до складу Євросоюзу входять 27 членів.

"Я відданий розширенню ЄС. Подальше розширення ЄС на схід – перемога для всіх нас", – сказав він.

З моменту вступу на посаду Шольц зробив розширення Європейського Союзу одним із основних напрямків своєї зовнішньої політики. Вона набула ще більшої актуальності після вторгнення Росії в Україну, яка на початку літа стала кандидатом на вступ до ЄС.

Водночас, канцлер Німеччини переконаний, що кандидати на вступ, такі як Україна, Молдова, країни Західних Балкан і, в майбутньому, Грузія, повинні відповідати критеріям вступу.

З розширенням у ЄС не слід ігнорувати проблеми менших держав-членів, переконаний Шольц.

"Також у майбутньому кожна країна має бути почута з її проблемами, все інше було б зрадою європейської ідеї", – додав він.

Шольц також закликав до реформ у самому ЄС. Канцлер вважає, щоб уникнути блокувань, у зовнішній і фінансовій політиці має відбутися поступовий перехід до затвердження рішень більшістю голосів, а не консенсусом, як є сьогодні. 

Нагадаємо, Європейський союз застосує санкції, які діють стосовно окупованого Криму, проти всіх тимчасово непідконтрольних Україні територій.


Андрій Попов

У журналістиці понад 20 років. Тематика: економіка, місцеве самоврядування, розвиток міста, ефективність використання публічних коштів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER