Казахстан змінив військову доктрину: буде посилювати армію

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв змінив військову доктрину країни. Зокрема, він наказав збільшити "бойовий потенціал" армії Казахстану та посилити систему територіальної оборони.

Про це повідомляє Informburo.

Зокрема, збільшення бойового потенціалу армії відбуватиметься завдяки створенню необхідного комплекту військ, озброєнь та техніки на стратегічних напрямках. В армії Казахстану вже створили підрозділи для організації протидії інформаційно-психологічним та кібератакам.

Додається, що територіальну оборону інтегрують до загальної системи військової безпеки. Для цього створили орган управління теробороною у складі армії.

Крім того, для підвищення мобільності військ проводяться заходи щодо розвитку інфраструктури Нацгвардії Казахстану. У межах мобілізаційної підготовки реалізуються заходи щодо потенційного переведення економіки країни на воєнний час.

Нагадаємо, Казахстан, попри участь разом з Росією у ЄврАзЕС та ОДКБ, відмовився визнавати анексію Криму та 4 областей України, і дістанцюєтиься від російської агресії


Андрій Попов

У журналістиці понад 20 років. Тематика: економіка, місцеве самоврядування, розвиток міста, ефективність використання публічних коштів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER