Росіяни обстріляли майже всі прифронтові громади – Кім про ситуацію на Миколаївщині

У Миколаївській області протягом останньої доби під обстрілами окупантів опинилися практично всі громади поблизу лінії фронту і обласний центр. Зокрема, у Баштанському районі зруйновано 11 приватних будинків.

Про те, як регіон переживає ці щоденні атаки та готується до зими, розповів голова ОВА Віталій Кім.

Очільник області заявив, що ситуація з російськими ракетними атаками на Миколаївщину не сильно змінилася, адже область піддається обстрілам такого масштабу ще з початку повномасштабного вторгнення.

Він нагадав, що під завалами п’ятиповерхівки, в яку вночі влучила російська ракета, ще перебувають люди. Рятувальникам вдалося витягти 11-річного хлопчика. Троє жителів зруйнованого будинку, на жаль, загинули. Пошукова операція продовжується.

“Тепер до ракет С-300 додалися ще дрони, так звані мопеди. Установки С-300 стоять на відстані 100 км від Миколаєва на тимчасово окупованих територіях Херсонщини. Звідти ж запускають і дрони-камікадзе”, – сказав Кім.

Також голова ОВА додав, що в районі Снігурівки досі складна ситуація, а окупанти посилили фільтраційні дії – шукають, хто з місцевих жителів допомагає ЗСУ.

“Вони не розуміють, що всі люди готові допомагати Збройним силам України. Ситуація складна, але думаю, що невдовзі стане краще”, – вважає Віталій Кім.

Також він попередив про можливі труднощі у зв’язку з похолоданням – в регіоні готують запаси води і ресурсів для опалення

“Ми готові до опалювального сезону. У нас єдині ризики – це те, що росіяни таки розгатять критичну інфраструктуру. У нас є певний запас, щоб відремонтувати, переключити, але це все залежить від інтенсивності обстрілів і від успіху наших Збройних сил. Також взимку буде ще важче з водою, тому готуються закриті пункти видачі води. Ну і чекаємо на звільнення окупованих територій, щоб відновити водогін з Дніпра", – сказав голова ОВА.

Нагадаємо, вночі 13 жовтня одна з ворожих ракет влучила в будівлю рятувальної станції ДСНС – один рятувальник загинув

This publication was produced with the financial support of the European Union. Its contents are the sole responsibility of DW Akademie/ MediaFit Programme for Southern and Eastern Ukraine Програма Медіафіт для Південної та Східної України and do not necessarily reflect the views of the European Union..


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER