Окупанти хочуть створити на Херсонщині незаконне збройне формування з колаборантів

Інформація про формування на Херсонщині так званого «добровольчого батальйону» імені Василя Маргелова з’явилася в підконтрольних окупантами медіа, повідомляє "Мост".

Вступати до цього збройного формування закликають мешканців Херсонської області, які підтримують рашистську окупацію регіону і в неоголошеній війні, розв’язаній Росією проти України, готові воювати на боці ворога.

В інформації про створення незаконного збройного формування в чергове використовується, можливо, найпоширеніший з пропагандистських прийомів, які задіяні під час цієї війни: паралелі з Другою світовою.

Пропагандисти створюють в свідомості людей спотворену «реальність», де російські агресори ототожнюються з воїнами радянської Червоної Армії, які боролися з гітлеризмом, а українці – з гітлерівцями.

«Рішенням т. в. о. губернатора Херсонської області Володимира Сальдо створюється добровольчий батальйон ім. Героя Радянського Союзу, командувача ВДВ генерала армії Василя Пилиповича Маргелова, який у березні 1944 року силами 49-ї ДСД боровся з нацистською нечистю на нашій землі», – йдеться с повідомленні.

Далі йде пропагандистська маячня про «споконвічне бажання людини навести лад на своїй землі, захистити свій дім, своїх рідних та близьких». Від кого треба захищати дім і близьких, не згадується, але це мається на увазі і легко зчитується.

Зрозуміло, що усі мешканці Херсонщини, які вступлять в злочинне формування, яке окупанти називають «добровольчий окремий розвідувальний батальйон ім. Маргелова», стануть з точки зору українського законодавства кримінальними злочинцями.

Командує «батальйоном» зараз Олександр Коратаєв. Поки що достеменно невідомо, хто це, але чоловік із схожим прізвищем, але іншим ім’ям був в близькому оточенні «гауляйтера» Херсонщини Володимира Сальдо.

Олександр Коратаєв

Ймовірно, командир «батальйону» – саме цей чоловік, який взяв собі «сценічний псевдонім», як це зробили дуже багато херсонських поплічників окупантів.

Нагадаємо, окупанти відтермінували для херсонців оплату за воду до кінця жовтня.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER