В Миколаєві знову кладуть плитку: 16,7 млн грн заплатили без конкурсу за благоустрій 600 метрів трамвайної колії по Потьомкінській

 

Комунальне підприємство «Миколаївелектротранс» без конкурсу уклало договір з ТОВ «ДІ КОР-БУД» на благоустрій трамвайного полотна та прилеглої території вздовж трьох кварталів вулиці Потьомкінської за 16,7 млн грн.

Договір було підписано 16 вересня, але звіт про закупівлю розміщено в системі ProZorro лише за місяць, 11 жовтня, повідомляє Центр журналістських розслідувань

Станом на 12 жовтня ремонті роботи вже виконуються.

Нагадаємо, «Миколаївелектротранс» ще минулого року розпочав заміну трамвайної колії по вулиці Потьомкінській. У кількох кварталах від Лягіна  до Садової робота вже була виконана разом з благоустроєм вулиці до початку російського вторгнення.

Попри регулярні обстріли міста, які наносять значні руйнування та забирають людські життя, а також катастрофічний стан водопровідної мережі, в місті знайшлися кошти на реалізацію довоєнних планів.

Депутат Миколаївської міської ради Дмитро Січко заявив, що на ділянці від вулиці Садова до 3-ої Слобідської ремонт буде ще більш серйозним: він передбачає заміну рейко-шпальної решітки та формування міцної бази з щебеню, а також подальший ремонт проїзної частини вулиці.

– Як результат, будемо мати безпеку для трамвайного і автомобільного транспорту, значне зниження звуку проїзду (мешканці округу відчують і нормальний ремонт проїзної частини вулиці! – написав депутат із про мерської фракції «Пропозиція».

Якщо заміну рейко-шпальної решітки підприємство виконує силами власної колійної служби, то для благоустрою було вирішено залучити підрядника.

Для цього без конкурсу, на підставі спеціальної процедури для населених пунктів, що знаходяться в зоні бойових дій, «Миколаївелектротрансом» було укладено договір з миколаївським ТОВ «ДІ КОР-БУД».

За договором замовник заплатить «ДІ КОР-БУД» 16,7 млн грн лише за благоустрій колії та узбіччя: демонтаж старого асфальтобетонного покриття, улаштування дорожніх корит і двох шарів щебеню, а також – укладання цементної плитки. 

Половина суми, 8,4 млн грн вже виплачена підряднику авансом.

Довідка: ТОВ «ДІ КОР-БУД» зареєстровано в Миколаєві в 2006 році, єдиним власником та керівником є Дмитро Леонідович Коровій. Фірма посідає помітне місце на тендерному ринку в Миколаєві, отримала 28 контрактів на 75 млн грн. Найбільший з них – на 34 мільйони за термомодернізацію будівлі дитячого садка №111 у Корабельному районі, що був укладений в листопаді минулого року.

Нагадаємо, у 2020 році миколаївська мерія провела масову кампанію по заміні асфальтового покриття тротуарів на цементну плитку. Як показав Центр в розслідуванні “Кладу плитку. Втридорога”, десятки мільйонів бюджетних коштів були освоєні фірмами та приватними підприємцями, пов’язаними між собою. При цьому, як було зафіксовано, часто роботи виконувалися неякісно.  


Андрій Попов

У журналістиці понад 20 років. Тематика: економіка, місцеве самоврядування, розвиток міста, ефективність використання публічних коштів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER