45% на армію – Шмигаль про бюджет на 2023 рік

Парламент ухвалив за основу проєкт бюджету на 2023 рік. 45% всіх коштів вирішити скерувати на армію та безпеку країни.

Про це розповів прем’єр-міністр України Денис Шмигаль:

"Ще майже 30% видатків на пенсії, соціальні програми, освіту та медицину. Скорочуємо видатки на державний апарат завдяки перегляду функцій держави. Зокрема, цього тижня Уряд передав до Фонду держмайна понад 800 компаній з активами на суму 45 млрд грн. Мета такого рішення — це зменшення частки держави в економіці та усунення міністерств від управління компаніями".

За словами Шмигаля, головним завданням в економіці залишається збереження макроекономічної та макрофінансової стабільності, а також створення фундаменту для швидкого відновлення після завершення війни.

"Національний банк — наш ключовий партнер у цьому завданні. Цього тижня НБУ отримав нового голову Андрія Пишного. Впевнений, що наша плідна та конструктивна співпраця з НБУ продовжиться та отримає нові виміри", – сказав премʼєр.

Додамо, 7 жовтня, народні депутати України проголовували у першому читанні за проєкт державного бюджету на 2023 рік. Правки у Верховній Раді обговорювали майже 2 години. 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER