Увесь ядерний потенціал Росії закінчився в 1997-му році – Резніков

Не можна сказати, що ризику застосування Росією тактичної ядерної зброї не існує, однак лідери провідних країн світу попередили РФ про руйнівні наслідки для неї. Окрім того, ніхто не знає, в якому стані зараз ця зброя.

Про це, коментуючи тему застосування Росією тактичної ядерної зброї, заявив міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв’ю Forbеs-Україна.

"Не можна сказати, що ризику не існує, але він значно менший, ніж будь-що. Це говорять і наші іноземні партнери, і США, і Велика Британія. Мало того, ми отримали чіткі сигнали від наших партнерів із Білого дому, що вони відправили досить жорсткі сигнали в Кремль, що застосування ними ядерної зброї призведе до останнього руйнівного наслідку для Росії", – заявив Резніков.

Глава Міноборони нагадав і про технічний стан ядерної зброї Росії.

"Весь її ядерний потенціал закінчився у 1997 році. А коли вони останній раз проводили випробовування ядерної зброї? У кінці 1990-х років у Казахстані на відповідному полігоні. Де вони будуть її застосовувати? На лінії фронту, щоб знищити не тільки українські, але й свої підрозділи? Чорне море? Там три натівські країни", – наголосив очільник оборонного відомства.

Він також вважає, що після Маріуполя й Бучі та ракетних обстрілів українців уже не залякати ядерною зброєю.

"Ми кажемо всім партнерам: перестаньте боятися Росію. Це не друга армія світу, це жебраки, мародери та гвалтівники. Це тюрма, яка напала на Україну", – зазначив міністр оборони.

Раніше представниця Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова заявила, що Росія дотримується принципу неприпустимості ядерної війни і така війна ніколи не повинна бути розв'язана.

Нагадаємо, Пентагон не має інформації, яка б підтверджувала повідомлення в ЗМІ про те, що Росія може перевозити тактичну ядерну зброю залізницею.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER