Шмигаль: Україна розширює зону вільної торгівлі з Північною Македонією

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у межах візиту до Чехії зустрівся зі своїм колегою з Північної Македонії Дімітаром Ковачевським. Сторони підписали оновлений додаток до Угоди про вільну торгівлю.

Про це глава українського уряду повідомив у Telegram. 

"Під час зустрічі був підписаний оновлений додаток до Угоди про вільну торгівлю, що інтегрує ринки України та Північної Македонії з ринками ЄС, Туреччини, Молдови, Грузії, Норвегії, Швейцарії та Ізраїлю через спільну систему правил походження ПанЄвроМед", – пише Шмигаль.

За словами Шмигаля, угода сприятиме зменшенню цін на македонські товари, які є сировиною для переробних підприємств, що є головною перевагою для промисловості України.

Відтепер виробники з України матимуть змогу використовувати компоненти, вироблені в Північній Македонії, для продукції, яка продаватиметься в ЄС.

"Крім того, угода лібералізує аграрні тарифи. Україна отримає доступ на ринок продукції тваринного походження та готової продукції, що сприятиме нарощуванню експорту українських сільгосптоварів", – додає Шмигаль.

Раніше очільник Кабміну повідомив, що Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) визнала Україну своїм потенційним членом.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER