Миколаївоблтеплоенерго замовило буріння ще 20 свердловин за 7 млн грн для забезпечення водою котельних

ТОВ «Вік Технології» стає головним добувачем води для комунальників Миколаєва. За 7 млн грн компанія спроєктує та побудує для ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» 20 водозабірних свердловин для забезпечення прісною водою міських котельних під час опалювального сезону. Відповідні договори були підписані наприкінці вересня без проведення конкурсу. 

4 жовтня контракти з підрядником були оприлюднені в системі ProZorro, повідомляє  Центр журналістських розслідувань.

Компанія «Вік Технології» взяла на себе зобов’язання до завершення року збудувати 20 водозабірних свердловин з облаштуванням водопроводу. Вони мають забезпечити резервне технічне водопостачання об’єктів Миколаївоблтеплоенерго. Вартість закупівлі складає 6,32 млн грн.

Також компанія обрана підрядником з надання послуг проєктування свердловин та водопроводу від них до котельних. Вартість послуг визначена в розмірі 680 тис. грн.

Минулого тижня директор Миколаївоблтеплоенерго Микола Логвінов повідомив, що підприємство протягом літа вже облаштувало 25 свердловин для забезпечення населення водою та для власних потреб.

В ProZorro є лише одне повідомлення про вибір виконавця для облаштування водозабірної свердловини: ТОВ «Кінбурн-аква» збудував одну свердловину на території «Миколаївобленерго» за 107 тис. грн.

Як відомо, після пошкодження російськими окупантами водоводу Дніпро-Миколаїв місто залишилося без центрального водопостачання. Подача води була відновлена за місяць, наприкінці травня. Але вода у будинки миколаївців подається суто технічна, з Бузького лиману, з високим вмістом солей. Низька якість води збільшила кількість аварій в мережі в 5-6 разів.

Теплоенергетики неодноразово підкреслювали, що технічну воду з водопровідної мережі використовувати для опалювальної системи неможливо. Вартість хімічної підготовки води різко збільшилася, тож її підфарбовують у зелений колір для своєчасного виявлення витоків.

Як повідомляв Центр журналістських розслідувань, у вересні ТОВ «Вік Технології» також без конкурсу отримало від КП «Миколаївводоканал» ряд контрактів на розробку проєкту водозабору з підземних горизонтів в Корабельному районі та виконання робіт з переоснащення водогону з ремонтом водопровідної мережі. Загальна сума угод, укладених у вересні – близько 29 млн грн. 

Нагадаємо, саме компанія «Вік Технології» була виконавцем амбітного проєкту  будівництва водопровідного дюкера через річку Південний Буг до мікрорайону Варварівка влітку 2019 року, за яким отримала з бюджету близько 73 млн грн. Роботи мали завершити до кінця 2021 року, однак, як відомо, фактично до Варварівки вода до війни так і не дійшла.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER