Україна отримає від Світового банку додаткових 530 млн доларів для нагальних потреб

Сьогодні, 04 жовтня 2022 року, міністр фінансів Сергій Марченко та регіональний директор Світового банку у справах Східної Європи Аруп Банерджі підписали Угоду про надання Україні Третього Додаткового фінансування. Сума позики складає 529,9 млн доларів США.

Про це повідомляють у Міністерстві економіки.

"Ми вдячні Урядам Великої Британії та Данії, а також команді Світового банку потужну підтримку з перших днів повномасштабного вторгнення рф в Україну. Залучені кошти дозволять зберегти дієвість та стійкість функціонування української системи державного управління, надалі фінансувати нагальні соціальні потреби в умовах воєнного стану", – сказав Сергій Марченко.

Наголошують, що ці кредитні гроші буде надано на пільгових умовах під гарантії Великобританії та Данії: термін погашення кредиту – 19 років з п’ятирічним пільговим періодом. Пhttps://nikcenter.org/newsItem/73146роцентна ставка – 0,25% річних, які нараховуються не невикористану частину позики.

Кошти позики буде спрямовано до загального фонду Державного бюджету України на відшкодування виплат на оплату праці співробітників бюджетної сфери, забезпечення пенсійних виплат та окремих програм державної соціальної допомоги, підтримку малозабезпечених сімей, дітей-інвалідів та інвалідів з дитинства, ВПО, а також на оплату медичних послуг за програмою медичних гарантій тощо.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки висловили готовність підтримувати фінансову систему України щомісячною допомогою у розмірі 1,5 мільярда доларів під час повномасштабної війни проти Росії, і підштовхують своїх європейських союзників до виділення аналогічних сум

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER