У Британії ймовірність застосування Путіним ядерної зброї називають низькою

Путін діє "нераціонально", але навряд чи він застосує проти України ядерну зброю. Так вважає мінстр оборони Британії Бен Воллес. 

Про це пише Українська Правда:

"Путін пригрозив використати "всі наявні у нашому розпорядженні засоби", якщо "його країні" загрожуватиме небезпека. Його заява розглядається як знак того, що він може застосувати тактичну ядерну зброю у відповідь атаки української армії на анексовані ним частини України".

Водночас Воллес сказав, що хоча використання ядерної зброї було включено до російської військової доктрини, воно було б неприйнятним для союзників Москви – Індії та Китаю.

"Водночас Воллес додав, що минулі дії російського лідера – від атаки нервово-паралітичною речовиною в Солсбері до вторгнення в Україну – були "цілком ірраціональними", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше члени Європейської ради наголосили, що ядерні погрози з боку Кремля, військова мобілізація та стратегія хибного подання території України як території Росії і заяви про те, що війна наразі може відбуватися на території Росії, не похитнуть рішучості країн ЄС.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER