У військкоматах РФ встановили “тарифи” за відстрочку від мобілізації: скільки треба заплатити

У Хабаровському краї Росії хабар за відстрочку від мобілізації складає 100 тисяч рублів.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

"В РФ триває часткова мобілізація. У Хабаровському краї посадові особи, відповідальні за відбір та підготовку мобілізаційного ресурсу, встановили нові корупційні "тарифи". Так, відстрочка від мобілізації коштує 100 тисяч рублів, що є практично недосяжною сумою для більшості місцевого населення", – йдеться в повідомленні.

Генштаб також інформує, що окупаційне командування намагається впровадити заходи примусової мобілізації на тимчасово захоплених територіях України.

Так, у Херсоні почастішали випадки затримання місцевих чоловіків призовного віку. Після поверхневого визначення придатності до військової служби їх направляють на комплектування підрозділів, що планується задіяти в районі проведення бойових дій.

Також у Бердянську примусово відмобілізували працівників деяких підприємств, які залишились працювати на окупованій території. Крім того, в місто прибули посилені підрозділи росгвардії з метою придушення ймовірного спротиву місцевого населення.

Раніше в ГУР Міноборони повідомили, що росяни мобілізували майже усіх чоловіків на захоплених територіях Луганської та Донецької областей. Така ж доля чекає і на окуповані Запорізьку та Херсонську області.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER