Продовжимо підтримувати Україну в боротьбі за звільнення земель: Байден засудив анексію РФ окупованих територій

Сполучені Штати засуджують шахрайську спробу Росії анексувати суверенну українську територію. Вашингтон й надалі підтримуватиме Україну в її боротьбі за звільнення своїх земель.

Про це заявив президент США Джо Байден.

"Сполучені Штати засуджують сьогоднішню шахрайську спробу Росії анексувати суверенну українську територію. Росія порушує міжнародне право, зневажає Статут Організації Об'єднаних Націй і всюди демонструє свою зневагу до миролюбних народів", – сказав американський лідер.

За словами Байдена, сьогоднішня анексія українських територій не має жодної легітимності. США завжди поважатимуть міжнародно визнані кордони України та надаватимуть допомогу їй у військовому та дипломатичному плані під час боротьби за звільнення окупованих земель.

Також президент США нагадав про те, що Вашингтон цього тижня оголосить про додаткову допомогу Україні у розмірі 1,1 млрд доларів.

У відповідь на анексію, США та союзники оголошують про нові санкції.

"Ці санкції призведуть до витрат для фізичних і юридичних осіб – усередині та за межами Росії, – які надають політичну або економічну підтримку незаконним спробам змінити статус території України. Ми згуртуємо міжнародне співтовариство, щоб засудити ці кроки та притягнути Росію до відповідальності. Ми продовжимо постачати Україні обладнання, яке їй необхідне для самооборони, незважаючи на нахабні спроби Росії перекроїти кордони свого сусіда", – відзначив президент.

Голова Білого дому додав, що очікує підписання Конгресом закону, який надасть Україні додаткові 12 млрд доларів підтримки та закликав міжнародну спільноту відреагувати на незаконні спроби анексії з боку Росії.

Нагадаємо, влада США запровадила санкції проти Росії за анексію окупованих українських територій. До списків увійшли представники бізнесу, російські військові та політики.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER