Зрадив присязі та переметнувся до росіян: екскапітана українського корвета підозрюють у держзраді

Правоохоронці повідомили про підозру в держзраді колишньому командиру українського корвета, який після окупації Криму зрадив присязі та бере участь у збройних діях на боці Росії.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

"Працівники ДБР повідомили про підозру в державній зраді колишньому командиру протичовнового корвета "Луцьк", який у 2014 році після окупації росією АР Крим перейшов на службу до загарбників", – йдеться в повідомленні.

Як зазначили в ДБР, мова йде про капітана ІІІ рангу, який після захоплення збройними формуваннями РФ його частини в Севастополі добровільно присягнув на вірність агресору.

Нині він командує російським протичовновим кораблем "Суздалець", який бере участь у російській збройній агресії проти України.

Колишньому військовому заочно повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України). Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Нагадаємо, в Харківській області правоохоронці затримали підполковника поліції у відставці, який пішов на співпрацю з окупантами.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER