Погрожують виселенням і депортацією в РФ: окупанти силою примушують отримувати російські паспорти

На тимчасово окупованих територіях України загарбники змушують місцевих жителів отримувати громадянство та паспорти Російської Федерації. 

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

"У місті Маріуполь, вчителям навчальних закладів погрожують звільненням у разі відмови обмінювати український паспорт на російський, іншим жителям дозволяють не здавати український паспорт при отриманні російського", – йдеться в повідомленні.

Крім того, як розповіли в Генштабі, в населеному пункті Токарівка Херсонської області окупанти попередили, що у разі неотримання паспортів Російської Федерації до 1 жовтня, жителі підлягають виселенню та вивезенню за межі окупованих територій.

Також повідомляється, що у Херсоні окупанти виселили мешканців кількох гуртожитків для подальшого заселення військовослужбовців російських окупаційних військ, які прибули на посилення підрозділів на цьому напрямку.

Нагадаємо, на фоні заяви Путіна про часткову мобілізацію в Росії, голова Миколаївської ОВА Віталій Кім припускає, що Кремль хоче відправити на війну українців з окупованих територій, які отримали російський паспорт.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER