“Усі наші очікування повністю справдилися”, – Резніков про роботу супутника, який купили за гроші українців

Українські військові почали використовувати супутники компанії ICEYE. Один із них на пожертви українців придбав для армії Фонд Сергія Притули.

Міністр оборони України Олексій Резніков розповів, що лише за перші два дні роботи таким чином вдалось виявити понад 60 одиниць російської бойової техніки:

"Як, мабуть, усі пам’ятають, завдяки пожертвам українців сили оборони України отримали доступ до інформації з угруповання супутників компанії ICEYE. Один супутник повністю працює на потреби нашої оборони, ще майже два десятки залучаються, коли є необхідність.

Резніков сказав, що у червні, коли зібрані гроші, які планували використати на Байрактари, скерували на посилення засобів космічної розвідки, команідування війська очікувало якісного підвищення спроможностей армії.

"Наразі усі наші очікування повністю справдилися", – додав він.

Знімки зі супутників безпосередньо розшифровують та опрацьовують фахівці воєнної розвідки Міноборони, які пройшли відповідне навчання.

"Зі зрозумілих причин не можу розкрити усіх подробиць, але тільки уявіть: за перші два дні роботи супутника було виявлено понад 60 одиниць бойової техніки, яку ворог намагався замаскувати у лісосмугах та за іншими перешкодами. Її виявили тому, що супутники ICEYE збирають інформацію за технологією Synthetic aperture radar (SAR), – сказав Резніков.

Він наголосив, що без супутників саме цю техніку було б дуже складно або неможливо помітити засобами оптичних супутників.

"Натомість координати "схованого" були оперативно передані для нанесення вогневого ураження. Зокрема, у районі н.п. Хрещенівка та Українка на Херсонщині, а також поблизу Новоселівки на Донеччині. Фактично, тільки за ці два дні ворог втратив бронетехніки на більшу суму, ніж коштує весь проект з супутниками. Але головне – це допомагає зберегти життя наших воїнів, які безцінні", – сказав міністр.

Нагадаємо, росіяни втрачають в Україні техніку та військову силу. Лише за добу 28 вересня ЗСУ ліквідували 430 російських військових, а також знищили 13 російських танків.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER