Зеленський: Росія хоче забрати до армії на окупованих територіях сотні тисяч українців

Російська влада давно готувалася до нової анексії тимчасово захоплених нею українських територій й оголосила мобілізацію, щоб забрати до своєї армії їхніх жителів.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час спілкування зі студентами і викладачами Гарвардського університету.

"Цими днями Росія сподівається оголосити про нову анексію окупованих територій України. Це давно готувалося, це давно зрозуміло. Ми бачимо ці псевдореферендуми на тих територіях, які Росія хоче "проковтнути". І ми знаємо, що мобілізація в Росії оголошена невипадково саме напередодні цієї нової злочинної анексії. Мета очевидна – окупант хоче забрати в армію мешканців окупованої території. Або тебе вб’ють, або ти вбивай – до такого вибору Росія хоче змусити сотні тисяч українців на окупованих землях", – наголосив Зеленський.

При цьому він зазначив, що з боку світу немає превентивного санкційного удару, який показав би РФ, що їй не вдасться "проковтнути" жодної частини України.

"Коли виникає такий дефіцит превентивності, коли лідерство проявляється вже тільки потім – у реагуванні, в адаптації до негативних наслідків тих чи інших дій Росії, то це призводить до втрати часу, втрати можливостей. До того, що шлях до миру стає довшим", – заявив президент.

Нагадаємо, Зеленський переконаний, що Росії вдасться мобілізувати заявлені 300 тисяч осіб, проте наголошує, що росіянам безпечніше виходити на протести й потрапити з них за ґрати, аніж їхати на війну й гинути. 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER