На Луганщині під час псевдореферендуму “намалювали” стільки голосів, скільки було виборців у 2012 році – Гайдай

Заявлена російськими окупантами кількість жителів Луганської області, що взяли участь у так званому "референдумі", приблизно дорівнює чисельності виборців у 2012 році.

Про це заявив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

"Цифри можна намалювати будь-які, як і «правильно» порахувати пусті чи невірно заповнені папірці для голосування. На виборах народних депутатів України у жовтні 2012 року, коли ще також голосувала вся Луганщина, до списків були включені 1, 829 млн осіб. Наразі ми маємо 1,662 млн, яких привели голосувати. Із урахуванням явки лише у 94%, маємо 1,768 млн населення, яке мало право голосувати, але не мало права голосу", – розповів він.

Як зазначив Гайдай, за результатами псевдореферендуму виходить, що з урахуванням катастрофічної щорічної негативної різниці між кількістю народжених і померлих на території так званої "ЛНР", населення за ці роки зменшилося лише на 60 тисяч осіб.

До цих 60 тисяч різниці входять не тільки померлі, а й сотні тисяч переселенців в межах України – тільки протягом весни-літа 2022 року офіційно зареєстровані понад 320 тисяч ВПО.

"Багато й тих, хто за ці вісім років облаштувався на росії. Та й там нібито проголосували 402 тисячі або 99,35%. Тобто усі заробітчани та біженці мали кинути роботу і дістатися 181 виборчої дільниці. Їхати в інше місто? Байдуже! До сусіднього регіону – також. Порахували всіх!", – наголосив очільник Луганської ОВА.

Раніше Сергій Гайдай повідомляв, що в Луганській області, зокрема в місті Алчевську, росіяни на псевдореферендумі враховують "голоси" навіть тих, хто у полоні або загинув. 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER