Для українських чоловіків, які супроводжують за кордон осіб з інвалідністю, змінили правила перетину

В Україні змінила правила перетину кордону для тих, хто супроводжує осіб, які мають проблеми зі здоровʼям.

Про це повідомили у Держприкордонслужбі:

"Серед іншого, цей документ визначає порядок виїзду за кордон під час воєнного стану осіб з інвалідністю, осіб, які потребують постійного догляду, дітей з інвалідністю чи визначеним переліком захворювань та тих, хто супроводжує вищеперераховані категорії людей".

Супроводжуючим громадянам України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, уже не обмежена кількість перетинів кордону на виїзд з України – раніше дозволялося лишень 1 раз на час дії воєнного стану.

"Вказані чоловіки тепер можуть виїжджати за кордон до осіб з інвалідністю, осіб, які потребують постійного догляду, дітей з інвалідністю чи визначеним переліком захворювань, яких вони доглядають, якщо зазначені особи (діти) перебувають на консульському обліку", – йдеться у повідомленні.

При цьому, громадяни України, які підлягають призову під час мобілізації, зобов’язані повернутися з-за кордону не пізніше, ніж особи, яких вони супроводжували.

Раніше ми писали про те, що 29-річний Ігор Портнов, син проросійського діяча Андрія Портнова, виїхав з України, отримавши тимчасовий дозвіл на перетин кордону. Його пропустили як волонтера, який їде за гуманітарною допомогою. 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER