27.09.2022
12:55

У районі Антонівського мосту помічені три рашистські переправи різних типів

Логістика ворога на півдні суттєво пошкоджена, але все ще не зруйнована остаточно. Росіяни продовжують перекидати техніку, особовий склад і боєприпаси з лівого на правий берег Дніпра на Херсонщині за допомогою барж і понтонно-поромних переправ.

Щонайменше три такі рейси були зафіксовані міжнародною OSINT-спільнотою 25 вересня. Відповідні супутникові знімки, надані проєктом SATELLOGIC, оприлюднив сьогодні у Твітері фахівець з кібербезпеки Тім Ерхарт.

"25 вересня об 11:35 за UTC [14:35 за київським часом – ред.] було видно щонайменше три російські понтонні пороми в річці Дніпро біля Херсона. Два пороми прямували на схід, один перевозив приблизно 5 транспортних засобів, інші були порожні. Також було помічено 2 пороми о 12:45 UTC [15:45 за київським часом – ред.], один вийшов із села Садове", – написав експерт.

За уточненою інформацією, один з поромів далі вирушив у західному напрямку.

Раніше супутникові знімки також дозволили виявити прихований причал окупантів, розташований у дніпровських плавнях неподалік від гирла Інгульця та навпроти селища Садове на іншому березі. На супутникових знімках можна роздивитись ґрунтову дорогу, прокладену крізь плавні для під'їзду транспорту. Ця точка знаходиться лише у 5 км від Антонівського залізничного мосту.

Водночас усі вказані локації перебувають у радіусі вогневого контролю ЗСУ та поступово нищаться нашими бійцями. Так, за офіційною інформацією ОК "Південь", 26 вересня одну баржу в районі Херсону у окупантів було відмінусовано "разом з надією налагодити сполучення між берегами Дніпра".

Нагадаємо, ЗСУ атакували російський центр керування іранськими дронами у Херсонській області.

У центрі уваги