Проти спортсменів із РФ та Білорусі запровадили понад 130 санкцій – Гутцайт

Проти спортсменів із Росії та Білорусі наразі запроваджені 134 санкції.

Про це в ефірі національного телемарафону заявив міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт.

"На сьогодні 134 санкції по всіх федераціях, по всіх видах спорту. Йдеться про понад 100 федерацій… Хочу зазначити, що дуже потужна робота стоїть за цим", – сказав очільник Мінмолодіспорту.

За його словами, спортивні обмеження запроваджені поки що без визначеного строку дії. Мінмолодьспорту, керівництво Національного олімпійського комітету та спортивних федерацій постійно працюють над тим, щоб якомога більше російських та білоруських спортсменів були відсторонені від міжнародних змагань. Але є кілька видів спорту, де у керівництві є заможні росіяни, які фінансують ці види спорту та впливають на ситуацію.

"За ці всі роки вони дуже інтегрувалися в цю спортивну роботу. Складно, але на своєму дипломатичному фронті ми працюємо", – додав міністр.

Гутцайт зазначив, що українська сторона відстежує усі ситуації можливої появи спортсменів з рф або білорусі на тих чи інших змаганнях та вживає заходи.

"Ми працюємо, пишемо, телефонуємо. Ми говоримо про це на міжнародному рівні. Поки у нас все це виходить, тому що ми не бачимо практично російських спортсменів. Але питання допуску російських і білоруських спортсменів до міжнародної арени – це виключно рішення федерацій, це громадські організації, які можуть пускати в останній момент російських та білоруських спортсменів під нейтральним прапором", – сказав він.

Нагадаємо, цього місяця миколаївські спортсмени стали чемпіонами та призерами національної першості. Їм вдалось здобути одразу кілька медалей під час Чемпіонату України з веслування на байдарках і каное.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER