У мерії Миколаєва порадили городянам мати “другий варіант” житла взимку: в місті може не бути опалення, світла та води

У мерії Миколаєва рекомендують жителям міста знайти "другий варіант" для проживання в зимовий період. 

Про це в інтерв'ю телеканалу "Березень" заявив заступник міського голови Віталій Луков.

"Як мінімум миколаївець має мати другий варіант проживання. Ми повинні бути чесними та попереджати людей. Бо може бути відсутнє тепло. Без тепла в холодну пору року можна хай тиждень прожити в холодній квартирі, далі людина просто фізично не зможе цього робити. Може статися, що деякий час не буде електричної енергії. Може статися, що не буде певного часу води. Якщо не дай Бог чогось, миколаївець має знати, де він зможе перезимувати. Кожен повинен мати варіант: у знайомих, друзів чи знати шляхи евакуації", – сказав Луков.

За його словами, масове використання обігрівачів також може мати негативні наслідки та призвести до аварії електросистеми.

"Ми можемо посадити нашу електричну систему, якщо всі включать електрообігрівальні прилади. Це може спричинити іншу катастрофу, бо не витримають мережі. Повинні бути різні варіанти. Якщо це приватний сектор, то має бути піч або буржуйка, або інший пристрій, з яким можна обігріватися за рахунок твердого палива. Якщо це багатоквартирна забудова, то там набагато менше можливостей. Я не думаю, що ми дійдемо до того, що у вікна будуть виставлені труби і в кожній квартирі будуть буржуйки. Такі приклади були у Грузії, коли була Абхазька війна", – наголосив заступник мера.

Раніше повідомлялося, що в Миколаєві триває підготовка до початку опалювального сезону. Процес підготовки інфраструктури до холодів контролюється на кількох рівнях.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER