Байден пригрозив: Росія через проведення “референдумів” на території України зазнає сильних економічних втрат

Сполучені Штати Америки ніколи не визнають результати псевдореферендумів на окупованих територіях України. Натомість Росія за їх проведення зазнає серйозних економічних витрат.

Про це заявив президент США Джо Байден, передає пресслужба Білого дому.

"Сполучені Штати ніколи не визнають українську територію чимось іншим, окрім як частиною України. Російські референдуми є фікцією – фальшивим приводом для спроби анексувати частини України силою, що є грубим порушенням міжнародного права, в тому числі Статуту Організації Об'єднаних Націй. Ми будемо працювати з нашими союзниками і партнерами, щоб накласти на Росію додаткові швидкі і серйозні економічні витрати" – наголосив Байден.

Він запевнив, що Сполучені Штати стоять разом з нашими партнерами по всьому світу  у відкиданні будь-яких сфабрикованих результатів, які оголосить Росія.

"Ми будемо продовжувати підтримувати український народ і надавати йому допомогу у сфері безпеки, щоб допомогти йому захистити себе, коли він мужньо протистоїть російському вторгненню", – додав президент США.

Раніше речник президента Туреччини Ібрагім Калин заявив, що турецька влада не визнала результати так званого "референдуму" в Криму у 2014 році й має таку ж чітку позицію щодо псевдореферендумів, які РФ зараз проводить на тимчасово захоплених територіях України.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER