Миколаївська прокуратура передала до суду справу матроса-зрадника з Криму

Колишньому матросу з тимчасово окупованного Криму загрожує до 15 років ув'язнення за участь у війні проти України на боці Росії.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

За даними слідства, колишній старший матрос-гранатометник у 2014 році перейшов на бік окупантів. Після захоплення росіянами військової частини у Сімферополі він добровільно присягнув на вірність агресору.

Під час повномасштабного вторгнення матрос з військами окупантів незаконно потрапив в Україну. Наприкінці серпня під час боїв у Херсонській області зрадник був захоплений у полон ЗСУ.

Миколаївська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Південного регіону закінчила розслідування за фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України). Полоненому матросу загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років.

Нагадаємо, Служба безпеки України скерувала до суду обвінувальний акт стосовно екскерівника Миколаївської окружної прокуратури, якого підозрюють у державній зраді.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER