У деокупованому Ізюмі залишилося до 17 тисяч мирних жителів, серед них до півтори тисячі дітей

У звільненному від окупантів Ізюмі Харківської області залишається до півтори тисячі дітей, загалом у місті – до 17 тисяч жителів.

Про це під час брифінгу 22 вересня повідомив заступник міського голова Володимир Мацокін.

"Десь, від 15 до 17 тисяч залишається жителів, і "аномально" багато дітей – приблизно півтори тисячі на сьогодні. На жаль, вони не охоплені навчанням, оскільки немає інтернету", – сказав Мацокін.

За його словами, до деокупації міська влада приблизно оцінювала, що з міста не виїхали 20-12 тисяч мешканців.

Заступник мера наголосив, що через масштабні руйнування люди живуть у надскладних побутових умовах.

"Електрики в місті немає. Газ поступає тільки в один район зі Співаківського родовища. І це покриває десь 20% населення, але, щоб ви розуміли, газ надходить у такому режимі, що чайник закипає, десь, 20 хвилин. Водопровід не працює. Каналізація, не працює, безумовно. Буде відновлено електрику, буде можливість говорити про водопостачання централізоване. Люди зараз рятуються за рахунок колодязів, джерел, які є в місті. Технічні потреби – з Сіверського Дінця, але до нього ще треба дістатися, тому що місцевість замінована", – розповів Мацокін.

Раніше заступник мера повідомив, що внаслідок російської окупації Ізюму кількість жертв серед мирного населення може становити понад тисячу

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER