До армії РФ можуть призвати мільйон росіян через засекречений сьомий пункт указу Путіна – ЗМІ

Засекречений сьомий пункт указу президента Росії Володимира Путіна містить інформацію про обсяг мобілізації в РФ. На військову службу можуть призвати мільйон росіян.

Про це повідомляє видання "Нова газета. Європа".

Так, джерела видання з адміністрації Путіна заявили, що спочатку весь текст указу хотіли засекретити. Однак пізніше у Кремлі вирішили занести під гриф "для службового користування" лише пункт про чисельність мобілізованих.

"Цифру кілька разів виправляли, і зрештою зупинилися на мільйоні", – сказав співрозмовник ЗМІ.

Журналісти спробували уточнити цю інформацію та зв'язатися з органами виконавчої влади, які отримують доступ до цих даних. Джерела у кількох російських міністерствах заявили, що не можуть побачити повний текст документа. Сьомий пункт указу Путіна також не можна переглянути через МЕДО (систему міжвідомчого документообігу).

"Гриф "для службового користування" є першим, найвищим рівнем категорованих документів, згідно із законодавством Росії", – йдеться у матеріалі.

За розголошення інформації з таким грифом, на відміну від "секретних" та "цілком секретних" документів, настає лише дисциплінарна чи адміністративна відповідальність.

Нагадаємо, 21 вересня президент РФ Володимир Путін оголосив у Росії часткову мобілізацію. Він сказав, що це потрібно для захисту Росії, її суверенітету і цілісності. До лав армії РФ планують призвати 300 тисяч резервістів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER