“Рада Європи відкидає цю насмішку над демократією”, – генсек Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич

У Раді Європи вкотре запевнили, що ніколи не підтримають псевдореферендумів, які Росія планує провести на тимчасово окупованих територіях України.

Про це пише Європейська Правда.

"Псевдореферендуми під дулами автоматів окупаційних сил Росії і з порушенням основних демократичних принципів не можуть бути ні прийняті, ні визнані", – йдеться у повідомленні.

Генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич каже, що такі дії Росії є ескалацією конфлікту.

"Оголошені так звані "референдуми" на українських територіях, окупованих російськими військами, є подальшою ескалацією конфлікту і триваючим порушенням територіальної цілісності України. Такі "референдуми", що проводяться під дулами автоматів окупаційних сил і з порушенням основних демократичних принципів, не можуть бути ні прийняті, ні визнані", – зазначила генсек Ради Європи.

За словами Пейчинович-Бурич, Рада Європи "відкидає цю насмішку над демократією та підтверджує свою відданість незалежності, суверенітету та територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів".

Нагадаємо, британське міністерство оборони виступило із заявою після того, як президент Росії Володимир Путін оголосив в країні часткову мобілізацію. Кажуть, що таким чином РФ визнає свою поразку у війні.

Додамо, Володимир Путін оголосив у Росії часткову мобілізацію. Він сказав, що це потрібно для захисту Росії, її суверенітету і цілісності. До лав армії РФ планують призвати 300 тисяч резервістів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER