У зруйнованих містах Луганщини вижити взимку буде майже нереально – Гайдай

Розбиті після обстрілів міста Луганщини опалювальний сезон не переживуть, навіть вцілілі будинки доведеться після зими розібрати.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Провести опалювальний період у містах на окупованій Луганщині, саме там, де тривали активні бойові дії – неможливо. рашисти для цього нічого не зробили. Тобто ні Рубіжне, ні Лисичанськ, ні Сєверодонецьк опалювальний період не переживуть", – сказав очільник ОВА.

За словами Гайдая, навіть уцілілі будинки в містах "зима доб‘є", а після впливу низької температури їх відновити буде неможливо, треба буде лише розбирати.

Тому, за прогнозом керівника ОВА, більшість містян намагатимуться виїхати в сільську місцевість і зимувати в покинутих будинках, бо вижити в містах буде майже нереально.

"Звичайно частина людей залишиться в містах, через це, швидше за все, буде втрачено міські парки та зелені насадження. Адже для опалювання будівель люди використовуватимуть дрова: приносити їх з лісу небезпечно через мінування, тож, щоб вижити, рубатимуть парки та дерева у дворах", – додав Гайдай.

Раніше в ОВА підтвердили слова Гайдая, що мешканці Луганської області не матимуть цього року опалювального сезону. Тепла до будинків не вдасться подати навіть за умови деокупації. 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER