Провели тест на готовність до мобілізації: Росіяни на декілька днів заборонили чоловікам виїзджати з Криму

У тимчасово окупованому Криму російські загарбники влаштували перевірку готовності до мобілізації, оприлюднивши указ про заборону чоловікам залишати півострів, а згодом видаливши його. 

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України.

"Автономна Республіка Крим. Окупанти видали указ про заборону чоловікам залишати півострів з напрямку Керченського мосту, але через декілька днів видалили його з офіційного ресурсу. Таким чином у кремлі тестують готовність росіян до мобілізації", – йдеться в повідомленні.

Також на тимчасово захоплених територіях Запорізької області, за даними ЦПД, російські загарбники шукають дітей, які навчаються за українською програмою, і погрожують їхнім батькам. Також здійснюють хакерські атаки на сайти управління освіти й навчальних закладів Мелітополя.

Крім того, в Херсонській області загарбники створили власний «Новокаховский коммунальный сервис» і вимагають від місцевих жителів саме на його рахунок сплачувати за всі комунальні послуги. Також населенню заявлено про «списання» всіх боргів станом на 1 вересня.

А в Донецькій області загарбники показово вивісили портрет Тараса Шевченка в Маріуполі поруч із російськими авторами, щоб вдати, ніби вони "піклуються про український народ".

У Центрі протидії дезінформації зауважили, що подібні кроки росіян є маніпуляцією та спробою нав'язати комплекс меншовартості.

Раніше в ЦПД розповіли про найпопулярніші фейки, які поширюють російські медіа.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER